Zwitsers zakmes


Zwitsers zakmes 1.0

zakmes met veel instrumenten voor verschillende functies
Oorspronkelijk een zakmes van het Zwitserse merk Victorinox, maar ook gebruikt voor zakmessen van andere merken met veel verschillende functies.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Zwitsers zakmes…

is een zakmes; is een mes

  • [Leden] bevat veel instrumenten voor verschillende functies, bv. een schroevendraaier, een tang, een schaartje, een vijl, een kurkentrekker, een kroonkurkopener, een priem, een tandenstoker etc.

    Hoofdsemagram: zakmes


    Algemene voorbeelden


    Zakmessen Tools: - Victorinox: hét origineel Zwitsers zakmes met levenslange garantie. Standaard met rood handvat plus logo. Nu bestaan er ook enkele modellen met een transparant rood, groen of blauw handvat. Er is veel verschil in het aantal funkties, de dikte van het mes. De meest complete, de Swiss Champ, heeft 33 funkties. Ideaal zijn deze messen om mee te nemen op vakantie, op trektocht,… Er zijn twee modellen uitgerust met temperatuur- en hoogtemeter. Victorinox heeft ook een aantal tools, met gereedschap zoals een tang, extra schroevendraaiers, bits.

    http://www.denoutback.be/site/Gamma.htm

    Want als je dat kamp in de wildernis met een beetje manieren wou aanpakken, dan moest je op z'n minst over een Zwitsers zakmes beschikken. Iedere frank zondagsgeld werd opzij gelegd voor dat mes, die pocketversie van een alaambak vol nagelvijlen, schroevendraaiers, kurkentrekkers, scharen en ijzeren oorstokjes. Het onmisbare werkinstrument van elke scout op kamp in de Ardennen.

    De Morgen,

    Inmiddels hebben veel restaurants tandenstokers op tafel, vaak keurig individueel verpakt. Ze bestaan in allerlei smaken en vormen. Rond of driehoekig, pepermunt- of kaneelsmaak, gemaakt van esdoorn, bamboe, of van plastic, zoals bij de Zwitserse zakmessen.

    Reformatorisch Dagblad,

    Een zwitsers zakmes komt altijd van pas op reis of op het werk.

    http://www.kampeerder.be/catalogus/mes.aspx,